2024-02-15 07:00Pressmeddelande

Vernissage för Vi rör oss mot slutet

Foto: Sofia RunarsdotterFoto: Sofia Runarsdotter

Välkommen på vernissage, en koreograferad utställning av Hagar Malin Hellkvist Sellén den 17 februari klockan kl 13.00 i hall 7 på Västerbottens museum.

Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén tar med oss till ett rum där rörelsen bär tiden. Med “Vi rör oss mot slutet” skapar hon koreografiska bad där du som besökare kan röra dig fritt i rummet bland dansarna till en utställning som aldrig blir konstant.

Det är första gången konstuttrycket koreografi presenteras i utställnings­ format på Västerbottens museum. Utställningen pågår mellan kl 11–17. Varje heltimme börjar en ny del. Du kan stanna en stund eller spendera hela dagen, och genom att uppleva utställningen vid olika tidpunkter får du med dig olika delar av det koreografiska verket.

Program: Klockan 13.00–13.45 skål, filmvisning och välkomnande med museets publika avdelningschef Helena Magnusson. Därefter ett samtal mellan kulturkommunikatören Hanna Kangassalo och utställningens koreograf Hagar Malin Hellkvist Sellén. Ta del av utställningen före och efter programpunkten för att möta verket med dansarna i rummet. Vi rör oss mot slutet är en utställning där koreografin står i centrum. Rörelsen förvaltas av danskonstnärerna Pernille Holden, Daniel Jeremiah Persson, Marcus Baldemar och Marianne Kjærsund.

Utställningen visas i hall Hall 7 under perioden 17/2 – 10/3 2024.

Vi rör oss mot slutet är en samproduktion med Norrlandsoperan i samarbete med Västerbottens museum och Midgårdsskolan. Med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Dans i Västerbotten.


Om Västerbottens Museum

Västerbottens museum har ansvar för hela länets kulturhistoria. Museets uppgifter är att bevara, vårda och levandegöra kulturarvet för nutida och kommande generationer. Vi arbetar med att hålla kunskapen tillgänglig för alla genom arkiv, samlingar, publikationer, utställningar, programverksamhet, rådgivning, visningar och information.


Kontaktpersoner

Anni Axelsson
Kommunikationsansvarig
Anni Axelsson