2023-08-30 10:30Pressmeddelande

Pressvisning: Förlåten mark, Ludwig Franzen på Västerbottens museum

Ludwig Franzen, Förlåten mark, 2023Ludwig Franzen, Förlåten mark, 2023

Välkommen till pressvisning av Förlåten mark med verk av Ludwig Franzen, på Västerbottens museum. Utställningen presenterar en fascinerande samling nya verk i akryl och akvarell som tar oss med på en visuell resa genom en förvriden verklighet. På plats under pressvisningen finns Ludwig Franzen själv, samt Suzanne Steneberg, konstantikvarie vid Västerbottens museum.

OSA till sanna.hogstrom@vbm.se senast 5 september.

Detaljer
• Datum: 6 september
• Tid: 10.00
• Plats: Västerbottens museum, Hall 11. Vi möts i entrén och går gemensamt till hallen.

Om utställningen
Förlåten mark tar oss med på en resa i Västerbottens kustland genom Ludwig Franzens unika konstnärliga lins. Hans bilder skildrar bekanta stadsrum som har genomgått en mystisk förvandling till något främmande och förunderligt. Vissa gator har försvunnit under sand och ogräs, andra har ersatts av raviner och nedsjunkna passager. Kvarteren står kvar där de stått, men huskropparna har ändrat läge och form. I Förlåten mark har bilderna sin grund i vårt behov av att känna oss hemma i den materiella världen. Genom att vända upp och ner på kartan blir världen främmande och överraskningen möjlig.


Om Västerbottens Museum

Västerbottens museum har ansvar för hela länets kulturhistoria. Museets uppgifter är att bevara, vårda och levandegöra kulturarvet för nutida och kommande generationer. Vi arbetar med att hålla kunskapen tillgänglig för alla genom arkiv, samlingar, publikationer, utställningar, programverksamhet, rådgivning, visningar och information.


Kontaktpersoner

Sanna Högström
Kommunikationsansvarig / Föräldraledig
Sanna Högström